Leiden Helpt initiatief van onze buurtgenoot Ron Flippo

Wie kent hem niet, onze buurtgenoot Ron Flippo, actief met Leiden Toen en Nu met leuke en betaalbare evenementen voor mensen met weinig inkomen. Ook zorgt hij voor de lessen in EHBO en reanimatie in o.a. onze buurt.

Ron 1

Vorig jaar heeft Ron een actie opgezet om mensen die niet veel inkomen hebben, te helpen rond de feestdagen met een verrassing. Dit jaar heeft hij weer het initiatief genomen onder de naam Leiden Helpt. Voor deze actie kunnen mensen een paar boodschapjes afstaan en daarvan maken de vrijwilligers van Leiden Helpt een kerstpakket voor mensen met weinig inkomen. En dit jaar kan dit pakket worden opgehaald in onze speeltuin.

Leiden Helpt

Leiden helpt gaat boodschappen ophalen bij 6 supermarkten verdeeld over 2 zaterdagen: 29 november en 6 december. Op zondag 21 december kunnen mensen die zich hebben opgegeven voor een pakket, het pakket ophalen in Speeltuin Westerkwartier. In de speeltuin is tevens een markt met alleen maar gratis producten, tegen inlevering van de waardebon kunnen mensen op de markt gratis spullen krijgen. Voor de kinderen is er schmicken, popcorn, suikerspin en ze kunnen vissen in de visvijver. Bij mooi weer staat er een springkussen en misschien nog wel meer verrassingen deze dag.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsors. Wil je ook sponsor worden van deze fantastische actie meld je dan aan bij Ron: leidentoenennu@ziggo.nl Ook kun je je daar opgeven voor een pakket als je moet rondkomen met erg weinig inkomen. Op de site van Leiden Toen en Nu en Leiden Helpt kun je het nieuws over deze actie volgen.

Ron 2

Nog een tip voor mensen die erg weinig inkomen hebben en waar de Sint de deur dreigt langs te gaan zonder kadootjes is er de site: sinterkerstvooriedereen.nl

Dit is een initiatief van Linda, die ieder kind een kadootje gunt op feestdagen, neem ook eens een kijkje op deze site en ook daar zijn sponsors welkom.

Reacties

reacties