Ontmoetingen De Haagse Hoek

de Haagse Hoek

Beste buurtgenoten,

Hier de eerste aflevering in de rubriek “Ontmoetingen”. Het is mijn bedoeling om iedere maand een nieuwe aflevering in deze rubriek te plaatsen.

Voor de eerste ontmoeting ben ik op bezoek geweest bij een nieuwkomer in onze wijk: Café De Haagse Hoek.

In dit pand heeft voor de snackbar een buurtcafé gezeten. Ook langer geleden was hier een horecagelegenheid. Er bestaat een prent van rond 1870 van een “kroegje” (zie onderaan dit artikel).

Na een grondige verbouwing is het nieuwe café op 5 januari geopend. Tamara vertelt enthousiast hoe zij en Patrick hun café zien: een warme, gezellige plek, waar zowel de buurvrouw als de student zich thuis kan voelen. De naam De Haagse Hoek werd gekozen, omdat Tamara en Patrick uit Den Haag komen en het café op de hoek van de Haagweg is.

De koffie staat op alle weekdagen, behalve op zondag, vanaf 11 uur klaar. Draadloos internet is mogelijk en er is een apart rookgedeelte. Tamara en Patrick zijn van plan om 1x per maand op zaterdagavond een life optreden te organiseren. Zomers kunnen gasten op het terras genieten van een drankje en kleine hapjes.

Uiteraard zijn wij benieuwd hoe Patrick en Tamara overlast voor de buurt willen voorkomen. Tamara vertelt, dat zij een strikt beleid voeren: geen drugs, er wordt niet geschonken aan mensen die te diep in het glaasje gekeken hebben en aan personen onder de 16 jaar.

Over de parkeeroverlast kunnen zij al meepraten. Geregeld staan er auto’s geparkeerd op hun privé parkeerplaats(je). Tamara denkt, dat mensen uit de buurt lopend of met de fiets zullen komen. Bezoekers van verder weg raadt Tamara aan om te parkeren op het parkeerterrein op de Haagweg.

Tot slot: Tamara en Patrick veel succes; buurtgenoten ga zelf eens kijken.

Volgende keer in “Ontmoetingen”:  de school op het “landje”(Da Costastraat).

Marjolijn H

lei001023384

Reacties

reacties