Belangenvereniging Haagwegkwartier

LOGO Belangen HWK klein

Het Haagwegkwartier is het gebied tussen de Rijn, spoorweg, Toussaintkade en Kneppelhoutstraat en de Churchilllaan. Deze buurt is meer dan 100 jaar oud.  Een aantal actieve buurtbewoners heeft bij de gemeente aandacht gevraagd voor de buurt.  Het leek erop dat er veel geld gestoken zou worden in nieuwbouw en dat de rest van de buurt vergeten zou worden. In juni 2009 heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de buurt.

Belangenvereniging Haagwegkwartier is op  21 september 2009 opgericht. Het doel van de vereniging is de belangen van de bewoners te behartigen door in samenwerking met bewoners, de gemeente, de politie, de woningbouwcorporaties en andere instanties die actief zijn in en voor de buurt de leefbaarheid te vergroten. Bij leefbaarheid kan gedacht worden aan het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, veiligheid, groenvoorzieningen, parkeerdruk en verkeerscirculatie.

Het huidige bestuur bestaat uit:

Marjolijn Heijboer, Hendrik M. van Putten, Roy Wittenberg en Marian Wezenbeek.

Het bestuur staat open voor initiatieven van bewoners van de wijk. Wilt u iets bespreekbaar maken of heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier. Een mail sturen naar bestuurhaagwegkwartier@gmail.com kan ook.

We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ook willen we graag een aantal werkgroepjes met een specifiek onderwerp oprichten. Lees meer hier over op de pagina Bestuur. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

We hopen natuurlijk op zo veel mogelijk leden; bent u nog geen lid, meldt u zich dan aan via mail of het contactformulier. Het lidmaatschap kost € 5 per jaar.